Una de les idees que enguany han volgut reforçar és la violència sexista, amb lemes com “Si toquen a una, ens toquen a totes“. En aquest sentit, una de les entitats convocants de la manifestació, la Xarxa de Dones Feministes contra la Violència, ha denunciat especialment aquelles violències masclistes que, socialment, estan acceptades. Una de les portaveus, Beatriu Masià, ha explicat que “violència normalitzada és aquella que es produeix sense que ningú no la qüestioni“, i ha afegit alguns exemples: “Que vagis pel carrer i et diguin coses, que et toquin, que et facin arribar allà on no vols arribar, cobrar menys per una mateixa feina, o tenir la custòdia compartida dels fills amb qui et maltracta.”

Qui també s’hi ha pronunciat ha estat la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, que ha destacat que a la sindicatura “arriben casos que, quan aprofundeixes més i preguntes, t’adones que hi ha dones maltractades a qui donen un pis de protecció social al mateix districte on viu el seu maltractador“.

La marxa d’aquest divendres ha comptat amb la participació d’una desena d’entitats feministes i socials, i ha rebut el suport de sindicats i alguns partits polítics de l’esquerra.