Al Mercat del Ninot, activitat intensa des de ben d'hora i bones sensacions per la resposta dels compradors. Un equip de 10 voluntaris informa la gent que arriba, els anima a participar i recull tot el que els van portant. JORDI TORRENTS, coordinador d'equip de voluntaris "Ara està anant força bé. A primera hora sempre és més fluix però després s'ha començat a animar i en res hem omplert dues banyeres." Per ells, és una experiència positiva, sobretot per la resposta que reben. MIQUEL PAZ, voluntari "És una satisfacció personal, poder ajudar, poder fer coses que t'agraden." ROSA LLORET "Ahir hi havia un nen que va agafar un producte fresc i la seva mare va dir que ja tornarien demà però ell va dir que no, que entrem i tornem a agafar una cosa perquè hi vull participar avui." A l'altra banda: els compradors. Molts ja arriben sabent que és el dia del Gran Recapte i que hi faran una contribució. Però a d'altres els agafa totalment de nou. COMPRADORS: "Crec que estem molt malament i necessitem ajuda, i si nosaltres no hi participem..." "M'agrada ajudar la gent que ho necessita i si està a les meves mans, ho faig, sense cap problema." "No sé molta cosa d'aquesta activitat, però veig que molta gent compra per donar-ho i vull participar-hi." Aquest any, es demanen sobretot oli, llet, arròs i llegums. La majoria de donatius ho compleixen, però hi ha qui també aprofita per posar-hi un toc més dolç. I perquè el Gran Recapte sigui una festa, s'hi suma la New Dixie Jazz Band. Amb la seva música i bon humor, amenitzen la feina dels voluntaris i animen tothom a participar-hi.

Al Mercat del Ninot, l’activitat aquest dissabte ha estat intensa. Des de ben d’hora, un equip de 10 voluntaris s’ha encarregat d’informar els compradors que arribaven i d’animar-los a participar amb algun donatiu. També els han ajudat a recollir els productes que volien aportar i els han col·locat a les banyeres que tenien habilitades. En aquest punt de recollida, per exemple, a les 12 del migdia ja havien omplert 12 banyeres, des de divendres a la tarda, una xifra per sobre del que havien recollit l’any passat cap a la mateixa hora.

Per a la majoria d’ells no era el primer any que col·laboraven amb aquesta iniciativa solidària, un projecte que, segons asseguren, permet fer una tasca “molt gratificant”. Tampoc per a moltes de les persones que s’han animat a fer l’aportació no era la primera vegada: moltes ja coneixien la iniciativa i han arribat a fer la compra amb la idea de comprar algun producte de més per col·laborar-hi. Tot i això, per a alguns ha estat una sorpresa. És el cas de l’Alícia, una estudiant xinesa que va arribar a Barcelona fa dos mesos i que ha descobert el Gran Recapte quan ha anat al mercat. Ràpidament, ha decidit sumar-s’hi i participar-hi.

L’objectiu del Gran Recapte d’aquest any és, almenys, igualar les 4.600 tones de l’any passat, i de fet, el primer balanç fet aquest dissabte apunta que es podran superar, com a mínim, les 4.000 tones. L’organització es mostra especialment contenta per les mostres de solidaritat de la gent, però a més, també perquè s’han donat productes amb alt valor nutritiu, com oli, llet, llegums, arròs o menjar per a nadons. Per aconseguir-ho, en cada un dels 633 punts habilitats a Barcelona, han disposat banyeres -grans caixa de cartró- amb capacitat per a entre 400 i 450 quilos de menjar. Unes caixes que en hores punta s’han anat omplint molt ràpidament.

I per contribuir a convertir el dia en una festa, voluntaris com els de la New Dixie Jazz Band han posat el punt musical a la jornada del dissabte amb actuacions breus pels diferents mercats.