La comunitat jueva ha celebrat el segon dia de la Hanukkà amb una festa a la plaça de Sant Jaume en què s’ha fet l’encesa tradicional del canelobre de vuit braços, set dels quals representen cadascun dels dies de la festivitat. El rabí de l’organització jueva Jabad Lubavitch, David Lavinsohn, ha explicat que el vuitè braç simbolitza la llibertat de l’home. En el cas del canelobre de la plaça de Sant Jaume, té un novè braç que serveix per il·luminar la resta.

La Hanukkà es coneix també com la festa de les llums perquè cada dia s’encén un dels braços del canelobre fins que al vuitè queda completament il·luminat. Simbolitza el triomf de la família jueva dels Macabeus contra el rei grec Antioc IV Epífanes quan aquest intentava hel·lenitzar tots els jueus ocupant, entre altres coses, el temple de Salomó. Segons la llegenda, els Macabeus van recuperar-lo i el vuitè dia van encendre el llum del temple.

A la festa de la plaça de Sant Jaume hi han assistit representants de l’organització jueva Jabad Lubavitch, de l’Associació de Comerciants del Call de Barcelona i representants municipals. A banda de l’encesa del canelobre també hi ha hagut música en directe i s’han repartit bunyols típics de la Hanukkà, els “sufganiyots”.