El DISA (Distribució Solidària d’Aliments) de l’Arxiprestat de Sant Josep Oriol, format per 11 parròquies, prepara lots de Nadal per als usuaris del servei. Són paneres solidàries, organitzades per voluntaris, que se sumen als lliuraments mensuals d’aliments.

Els canelons són un dels productes estrella dels lots, que reparteixen els prop de 70 voluntaris de l’associació. Els torrons tampoc no hi poden faltar. Com la resta de productes, els distribueixen de manera equitativa perquè tothom tingui dolços per les festes de Nadal. “Es fa de manera molt pensada i que sigui tot equitatiu”, explica un dels voluntaris, Joan Carbonell, “no donant més als que més reben sinó que tot sigui proporcionat, que tothom tingui almenys una mica de llaminadura d’aquesta per les festes de Nadal”.

Els aliments congelats es guarden per al final i, per tancar el lot, hi posen algun detall per fer cagar el tió. Es forma així un lot extraordinari que l’associació fa, cada any, per Nadal i que se suma a la distribució mensual d’aliments. Els lots van marcats amb un número en funció dels punts que té cada unitat familiar.

Aliments per a gairebé 2.000 persones

Des del DISA Sant Josep Oriol s’atenen entre 620 i 650 famílies, la majoria monoparentals. Això suposa que, cada mes, reben aliments d’aquesta entitat entre 1.800 i 1.900 persones. Per fer els lots, a més del Banc dels Aliments i altres organismes, reben donacions d’una cinquantena d’empreses i entitats del barri, parròquies i molts particulars.