Per al sector feminista no ha estat cap sorpresa la notícia sobre la rifa d’una prostituta entre alguns militars de la caserna del Bruc. Però no per això la indignació és menor. Des de Ca la Dona, qualifiquen els fets com una forma de violència i un insult a les dones. “Per a nosaltres és una demostració de la utilització del cos de les dones com a objecte. En aquest cas com a regal, tal com diuen ells mateixos”, afirma Vicky Moreno, de Dones x Dones, una de les entitats que conformen Ca la Dona.

“Una demostració de valors masclistes i caducs”

Moreno considera que el sorteig és una mostra més de la “perpetuació d’uns valors masclistes hegemònics i caducs” i ho relaciona amb altres capítols d’abusos a l’Exèrcit. Per aquest motiu, reclama canvis profunds i, en aquest sentit, vol que s’arribi fins al fons de la investigació que ha anunciat el Ministeri de Defensa a través de la denúncia a la Fiscalia.

Escepticisme davant la denúncia a Fiscalia

Malgrat tot, Moreno se sent escèptica sobre el resultat d’aquesta denúncia. “Ja veurem si realment es porta a la Fiscalia, si realment si hi ha una investigació i si realment hi ha responsables, es responsabilitza als autors d’aquest fet, o queda tot en res”, ha alertat.