Millet i Montull han sortit abans de les 18 h del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en direcció al centre penitenciari: l’expresident del Palau de la Música ho ha fet en una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i Jordi Montull en una furgoneta dels Mossos d’Esquadra.

Com la resta de presos, els inculpats passaran els primers dies al mòdul d’ingressos de la presó, on se’ls farà la revisió mèdica, i no serà fins més endavant que el centre penitenciari —el centre de preventius de Catalunya després del tancament de la Model— els assignarà un mòdul definitiu.

Els arguments del tribunal

El jutge de l’Audiència de Barcelona ha dictaminat que hi ha una “alta probabilitat” que Fèlix Millet fugi perquè no té arrelament al país, per diverses raons: les dues filles del condemnat viuen a l’estranger; el fill amb discapacitat psíquica no depèn de les seves atencions; i, si es confirma la sentència, Millet perdria les propietats embargades i, per tant, no suposarien un veritable arrelament sinó que podrien empènyer-lo a marxar, tenint en compte que el jutge sospita que disposa de patrimoni i diners a l’estranger.

Pel que fa a la salut i l’edat, considera que no són un impediment per entrar a presó, de la mateixa manera que no van ser-ho, indica, per seguir el judici oral: de fet, assenyala que des del centre penitenciari poden dispensar tots els tractaments mèdics que necessiti l’expresident del Palau de la Música.

El jutge utilitza els mateixos arguments sobre l’edat i la salut per a Jordi Montull i reitera l’alt risc de fuga: nega que tingui arrelament al país i apunta la possibilitat que una part dels diners de Montull procedents de l’espoli del Palau de la Música, que encara no estan localitzats, siguin a l’estranger i pugui utilitzar-los per marxar del país.

L’advocat de Jordi Montull, Jorge Navarro, afirma que la “resolució és desafortunada” i que “estan decebuts”. Navarro diu que no hi ha risc de fuga perquè els inculpats han comparegut sempre als jutjats i ja ha anunciat que presentaran recurs.

Per a Gemma Montull i Daniel Osàcar l’Audiència no descarta que puguin escapar del país un cop coneguda la sentència inculpatòria i, per això, ha optat per imposar-los mesures cautelars com la retirada de passaport o l’obligació de comparèixer davant del jutge un cop al mes. Pel que fa a Osàcar, tampoc té veu els arguments d’edat i estat de salut com un impediment.