El tribunal va condemnar l’expresident del Palau de la Música Fèlix Millet a nou anys i vuit mesos de presó; l’exdirector Jordi Montull, a set anys i mig i, la seva filla Gemma, a quatre anys i mig. La sentència també va declarar provat el finançament irregular de l’antiga Convergència a través del Palau i va condemnar l’extresorer de CDC Daniel Osàcar a quatre i cinc mesos de presó. La fiscalia considera que són penes elevades i per això ha demanat una vista de mesures cautelars tenint en compte la gravetat del delicte i el risc de fugida.

Entre les opcions, el ministeri públic podria demanar l’ingrés a presó immediat, és a dir, que estiguin privats de llibertat mentre el Suprem no resolgui el recurs de cassació que han interposat els quatre principals condemnats i també la fiscalia. Cal recordar que durant els gairebé nou anys d’investigació de l’espoli, Millet i Montull no han ingressat a cap centre penitenciari. Només ho van fer 13 dies de forma preventiva però pel cas de l’hotel del Palau, del qual finalment van quedar absolts.

L’Audiència ha citat totes les acusacions, els quatre condemnats i les  seves defenses a les 10 h del matí per debatre-ho. La vista s’espera breu, ja que la fiscalia exposarà la seva proposta i les parts s’hi hauran de pronunciar. Tot apunta que el tribunal no es posicionarà aquest mateix dilluns i ho farà en els propers dies.