Fa dos mesos que va canviar la senyalització del parc pel que fa als gossos i ara els està prohibida l’entrada. Malgrat això, els afectats no ho compleixen i passegen per Can Castelló amb els animals. A més han recollit 150 firmes en contra de la normativa i l’han lliurat al districte de Sarrià – Sant Gervasi.

“Si hi ha persones incíviques doncs que se les sancioni, però la resta de la gent no té per què pagar-ho. Tenim dret a gaudir del parc, amb actituds cíviques i amb el gos, per descomptat.”

Així, demanant sancions per als incívics,  argumenten alguns dels propietaris dels gossos la seva decisió de desobeir la norma. L’Ajuntament explica que la prohibició es deu al fet que els gossos degraden la vegetació i és necessari preservar-la. D’altra banda, ha rebut queixes d’altres usuaris del parc sobre les molèsties provocades pels animals. Des de Parcs i Jardins s’ha optat pel criteri que se segueix amb la resta de jardins històrics, en què l’entrada de gossos està prohibida, com els Jardins de la Tamarita o el Laberint d’Horta.

Petició de parc compartit

Fa sis mesos, abans de la prohibició de l’entrada de gossos, es van recollir 300 signatures perquè el parc fos compartit. És a dir, que tingués horaris específics per als diversos usuaris, com per exemple els propietaris de gossos. Si es tractés d’un parc compartit, a més, els gossos podrien passejar sense anar lligats, petició principal dels propietaris. El consistori, però, va denegar aquesta opció i posteriorment va prohibir l’entrada dels gossos.