Ha estat un cap de setmana amb molts problemes a les carreteres per la nevada que ha afectat Catalunya. A la ciutat, si bé la neu no ha acabat arribant, sí ho ha fet la pluja que aquest dilluns al matí ha sorprès Barcelona amb un intens ruixat. El Bombers han alertat els ciutadans perquè retirin objectes i mobles dels balcons per evitar que siguin arrossegats pel vent o l’aigua. betevé ha enregistrat l’arribada de la tempesta.

La pluja arriba al metro

Els efectes de les abundants precipitacions de les darreres hores també s’han notat en algunes estacions de la xarxa de metro. A l’estació de la Rambla de Just Oliveras de la línia 1, la vermella, l’aigua ha arribat a l’andana i ha banyat literalment part del cablejat d’aquesta parada ubicada a l’Hospitalet de Llobregat.

Mentrestant, Protecció Civil manté l’alerta del pla Neucat per les incidències a causa de la nevada, sobretot a les carreteres i accessos al Pirineu. Es preveu que continuï avui a cota 700 m, localment a 400 m, fins al migdia d’aquest dilluns. A la tarda de dimarts la cota ha pujat fins als 1.000 metres.

En les darreres hores s’han anat succeïnt els rescats i situacions de tots tipus arran de la nevada històrica, com un grup de 40 menors i 13 monitors, que s’han hagut de quedar en una casa de colònies de Saldes, al Berguedà, o el rescat de matinada d’un autobús que anava cap a Barcelona amb 60 estudiants holandesos i que es va quedar bloquejat a la carretera de Toses. Els mossos van traslladar-los cap a un hotel de La Molina.