AIBERT ORTEGA, ferit en la manifestació del 29-M: "Va començar a carregar la policia indiscriminadament a tot el grup de manifestants que, el 90% de persones que estavem allà sense fer cap destrossa ni trencar res pel grup de 10 o 20 persones o els que fossin, els que estaven trencant coses. Va ser la justificació per la policia per poder-nos fer fora."

Aibert Ortega, de 27 anys, continua ingressat a l’Hospital del Mar amb tres costelles trencades i una perforació en el pulmó com a conseqüència, segons explica, de l’impacte d’una pilota de goma durant els aldarulls que es van viure el 29-M. En el moment dels fets, el jove assegura que es trobava a plaça de la Universitat intentant marxar dels aldarulls. Considera que l’actuació policial va ser desproporcionada i estudia prendre accions legals per les lesions ocasionades.

Qui també continua hospitalitzat a Sant Pau és el jove que hauria rebut el cop d’una pilota de goma a l’ull. Segons el centre hospitalari, se li ha reconstruït el globus ocular i ara s’està en espera de com evolucioni per analitzar el grau de visió que ha perdut.

Aquests dos casos han tornat a obrir el debat de l’ús de les bales de goma després que el Parlament va rebutjar el mes de setembre crear una comissió per estudiar la utilització d’aquest dispositiu. Des de l’associació Stop Bales de Goma demanen la compareixença del conseller d’Interior, Felip Puig, i del cap de policia, Manel Prat, per donar explicacions sobre l’actuació policial.