A tres dels joves empresonats, els van detenir dijous al matí, durant les primeres hores de la vaga. A un d'ells, per exemple, l'acusen d'haver col•locat diversos contenidor al mig del carrer d'Aragó. La policia ja l'havia enxampat mesos enrere pel setge al Parlament. Divendres, la jutgessa que estava de guàrdia els va prendre declaració i els va enviar a presó provisional sense fiança. Segons ella, en els propers mesos s'han de fer a Barcelona diversos actes en què poden haver-hi incidents, com la reunió del Banc Central Europeu, i vol evitar així que puguin tornar a delinquir. Uns arguments que no comparteixen la resta de jutges que han estat de guàrdia aquest cap de setmana. I això que és quan han passat a disposició judicial els arrestats pels greus aldarulls de la plaça de Catalunya. Per exemple, en aquest cas la magistrada deixa ben clar que no hi ha indicis per pensar que la detinguda tornarà a fer destrosses. Per això, la deixa en llibertat amb càrrecs. D'altres van més enllà i diuen que no es pot prejutjar ningú per uns fets que encara no han passat. LAURA DE LA VILLA, Associació d'Estudiants Progressistes Polèmiques a banda, 31 persones han passat a disposició judicial arran dels incidents de la vaga a Barcelona. 23 van quedar en llibertat amb càrrecs i per als altres vuit, presó provisional. Quatre ni tan sols han arribat a ingressar perquè van pagar la fiança i la resta són encara ara a Quatre Camins. Avui el ministre de l'Interior ha tornat a insistir que vol equiparar la violència urbana amb la kale borroka. Això, a efectes pràctics, vol dir aplicar-los la legislació antiterrorista i, per tant, penes més greus. Però segons el Col•legi d'Advocats, el problema és saber on és la barrera entre uns simples incidents i el terrorisme de baixa intensitat. Diuen que la frontera és molt difusa i pot ser molt complicat aplicar aquesta mesura.

Diuen que se’ls ha aplicat criteris molt diferents, en funció de quin magistrat estava de guàrdia. Per a aquesta dilluns a la tarda hi ha convocada una protesta a la plaça de la Universitat en suport dels 79 detinguts durant la jornada de vaga general.

Mentrestant el govern continua endavant amb els plans per endurir el Codi Penal. El Ministeri de l’Interior vol equiparar els actes de vandalisme al carrer amb la kale borroca. Això vol dir aplicar-los la legislació antiterrorista i, per tant, penes més greus.