Unes 300 persones s’han concentrat aquest dilluns a la tarda convocades pels sindicats CGT i CNT i pel moviment 15-M, entre d’altres. S’han trobat a la plaça de la Universitat, on s’ha llegit un manifest que ha denunciat l’actuació policial, una actuació que els manifestants han definit com un “muntatge” per tapar l’èxit de la manifestació i criminalitzar el moviment obrer.

En la concentració s’ha reclamat l’alliberament de les quatre persones empresonades pels actes violents del 29-M i també la retirada de tots els càrrecs dels 70 detinguts durant la jornada de la vaga general. De fet, aquest dilluns al matí, els advocats dels joves empresonats i membres de l’Associació d’Estudiants Progressistes han presentat un escrit davant el jutge. En el text reclamen la llibertat dels detinguts, i té el suport de diverses entitats socials i d’alguns partits polítics. En l’escrit els advocats recalquen que els joves van ser detinguts al matí, quan encara no s’havien produït els incidents, i que cap dels detinguts no té antecedents penals. Segons els advocats, els joves han estat utilitzats com a caps de turc.

Un cop ha acabat la concentració, els manifestants han iniciat una marxa pels carrers de l’Eixample en una manifestació per reclamar la llibertat dels seus companys. La marxa ha arribat fins a la presó Model, on han cridat consignes en favor de l’alliberament dels joves. Allà han vigilat la manifestació diverses Brigades Mòbils dels Mossos d’Esquadra. Una persona ha estat detinguda per desobediència.