ARTUR MAS, president de la Generalitat "Se'ns demana que fem les coses d'acord a com se'ns han donat. Demanem que s'escolti la veu de Catalunya amb atenció i respecte, aquesta veu majoritària que reclamem puguem decidir el nostre futur col·lectiu." ORIOL JUNQUERAS, president d'ERC "Els ciutadans de Catalunya són sobirans per decidir el seu futur, això és una evidència. Si algú té alguna oferta a comunicar ja ens ho farà saber però mentrestant nosaltres, i després nosaltres sempre nosaltres, sempre els ciutadans de Catalunya tenim el dret de decidir el nostre futur".

Artur Mas ha fet l’ofrena acompanyat de la néta del president Macià. El president de la Generalitat ha dit que la voluntat del poble de Catalunya d’aspirar a la llibertat ve de lluny, perquè “fa dècades que aquest poble aspira a la llibertat”, un fet que ara cal materializar. Mas ha demanat que s’escolti amb atenció i respecte la veu del poble de Catalunya, una veu molt majoritària que reclama poder decidir el futur col·lectiu, “no anant en contra de ningú sinó amb bona convivència”.

Trias demana que es faci realitat “la gran il·lusió” de Macià

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha desitjat que la gran il·lusió del president Macià es faci realitat d’una manera que sigui possible, en referència al dret d’autodeterminació. Trias ha recordat que fa més de 30 anys que participa a l’homenatge a Macià del matí de Nadal, una cosa que va aprendre de l’expresident Jordi Pujol. L’alcalde de Barcelona s’ha mostrat satisfet que l’acte aixequi molta més expectació que fa uns anys.

La presidenta Núria de Gispert ha estat al capdavant de la delegació del Parlament, amb la mesa de la cambra al complet, formada pels vicepresidents Anna Simó (ERC) i Lluís Corominas (CiU), i els secretaris Miquel Iceta (PSC), Pere Calbó (PP), Josep Rull (CiU) i David Companyon (ICV-EUiA).