La fotògrafa i activista trans Mar Llop signa la mostra “Famílies trans*. Construccions identitàries”, en què ha retratat 28 famílies que han viscut la transició d’un infant. Les fotografies s’acompanyen de fragments de les entrevistes que Llop ha fet per a un documental sobre la mateixa temàtica, amb la col·laboració de l’associació Chrysallis.

La mostra es pot veure a la Lleialtat Santsenca fins al proper 27 de març i forma part del programa La Lleialtat Té Nom de Dona, el cicle d’activitats que l’equipament organitza amb motiu del 8-M.

“Socialitzar una criatura amb el gènere sentit no és fàcil”

A l’exposició es recullen els testimonis dels diferents membres de les famílies. “Són processos que no són fàcils, en una societat binària com la que vivim, passar a socialitzar una criatura amb un gènere sentit no és fàcil. Hi ha molts dubtes, moltes ports”, explica Llop.

La fotògrafa reconeix que en molts casos les famílies ho passen pitjor que les criatures. “Els nens en trànsit són persones amb molta personalitat, els nens no tenen problemes perquè per trencar amb una societat tan rígida ho has de tenir molt clar”, apunta Llop. Però, tot i que als pares els costa més, després de passar pel procés “tothom se sent més lliure i d’això es tracta”.

Mar Llop és fotògrafa i activista a l’associació catalana de persones trans Generem! i des del 2013 treballa també en el projecte Construccions identitàries Work in progress sobre les diversitats de gènere.