quarantenes escoles

Dilluns es reprendrà el curs escolar i la gran novetat és que els alumnes d’infantil i primària només faran quarantena a partir de 5 contagis a l’aula. A més, el Departament d’Educació ha nomenat prop de 600 interins i substituts per cobrir les baixes per covid-19. Malgrat tot, famílies, personal dels centres educatius i sindicats encara dubten de si s’han posat prou mesures de prevenció sobre la taula.

Una altra qüestió que està generant controvèrsia aquests últims dies té a veure amb el tipus de mascareta que ha de portar la canalla a classe. L’investigador d’ICREA i catedràtic de la URV Àlex Arenas ha fet una piulada en què recomana l’ús de les FFP2: “És el millor que podem fer en la situació actual, que portin una mascareta FFP2 ben ajustada”. Però no tothom hi està d’acord.

Maria Méndez, cap de Pediatria de l’Hospital Germans Trias i Pujol, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assegurat que la mascareta quirúrgica “és suficient”: “No té sentit posar mascareta de més protecció als nens”.

Méndez també ha afirmat que el canvi de protocol en els confinaments és una bona decisió i ha celebrat que l’alumnat torni a l’escola el dilluns: “Els nens han d’anar a l’escola. És segur i necessari. Aturar el sistema educatiu empitjora la salut mental de la canalla”.

Calendari escolar 2021-22 a Catalunya: la tornada a l’escola, el 10 de gener

Les vacances de Nadal s’allargaran fins al 9 de gener, mentre que el curs escolar acabarà el 22 de juny