(ACN/redacció) Després d’unes vacances de Nadal marcades per l’auge de l’òmicron, que ha fet enfilar-se els contagis per sobre dels 30.000 casos diaris, els escolars tornaran a les aules aquest dilluns amb un nou protocol de la covid: s’eliminen les quarantenes als centres educatius si hi ha menys del 20 % de la classe contagiada de covid-19 o menys de cinc positius. La decisió ha causat controvèrsia en plena onada de contagis. Mentre que el sindicat USTEC preveu un “polvorí” de virus si no hi ha més restriccions, l’aFFaC crida a la normalitat reduint riscos.

Covid a Catalunya, última hora

La portaveu nacional d’USTEC, Iolanda Segura, assegura que la reducció de quarantenes és una “inconsciència” en ple auge d’òmicron. Segons el sindicat, la mesura hauria d’aplicar-se “més endavant”, quan baixés la incidència de covid, i hauria d’anar acompanyada de cribratges amb proves PCR per tal de frenar la transmissió a les aules.

Per contra, Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC) celebra el nou protocol perquè considera que ajudarà a “garantir el dret a l’educació”, segons ha dit la seva presidenta, Belén Tascón.