Aquest dilluns les aules es tornaran a omplir amb milers d’estudiants que han estat de vacances durant les festes de Nadal. La Comissió de Salut Pública ja va informar que posava fi a les quarantenes dels grups bombolla a l’educació infantil i a la primària, però encara queden alguns serrells per resoldre.

La responsable de Salut Laboral del sindicat CCOO, Mirnaya Chabás, en una entrevista al programa ‘Via lliure’, de RAC1, ha denunciat que encara no han rebut el protocol i ha assegurat que “sempre ens assabentem dels canvis a través dels mitjans de comunicació”. A més, assegura que els mestres “estan preocupats”.

“La primera setmana serà complicada”

El Departament d’Educació ha nomenat 571 interins i substituts per cobrir les baixes per covid-19 de mestres i professors, però Chabás augura que “la primera setmana d’escola serà complicada”: “Es pot preveure que hi haurà més baixes de l’habitual, algunes ja estan informades i es podran substituir però d’altres es coneixeran dilluns i no es podran substituir fins dimecres”.

Chabás també denuncia que l’esforç d’evitar contagis recau en els centres educatius i demana al govern més mesures: “Esperem que s’espongin les classes, més recursos, més personal, que baixin les ràtios, que es donin mascaretes FFP2 i que hi hagi més ventilació”.

La responsable de sanitat del sindicat diu que les mesures que s’han posat sobre la taula “afavoreixen els contagis” i apunta que potser caldria haver esperat que la canalla estigués vacunada o que el personal dels centres tingués la dosi de reforç per tornar a les aules.