Era una reivindicació històrica del veïnat i, finalment, serà una realitat. La masia de Can Miralletes, situada al barri del Camp de l’Arpa del Clot, al districte de Sant Martí, es reformarà i acollirà un espai infantil. La Comissió de Govern ha aprovat definitivament el projecte executiu per a la rehabilitació integral i l’adequació d’aquesta vella masia, que es conserva pràcticament intacta entre els carrers de Sant Antoni Maria Claret, Conca i Indústria, a l’interior dels Jardins de Can Miralletes.

L’objectiu és que esdevingui un espai adreçat als infants i les famílies que visitin els jardins i ofereixi jocs i tallers relacionats amb la natura, el clima i la sostenibilitat. Tots aquests usos estaran lligats als jardins on s’ubica la masia.

L’espai mantindrà l’aspecte actual

Es tracta d’una edificació singular de planta baixa i un pis, amb una superfície d’uns 290 metres quadrats, en força bon estat de conservació. Està construïda segons la tipologia estructural i les tècniques constructives de l’època (del segle XVIII), amb la planta pràcticament quadrada i la coberta inclinada a dues aigües. La casa manté les quatre parets exteriors de pedra i també les interiors, així com les bigues i algunes fusteries interiors.

Les obres tindran un pressupost d’uns 843.000 €, començaran l’abril vinent i preveuen el manteniment de l’aspecte actual de la masia, la consolidació estructural, la redistribució dels espais interiors i l’adequació de l’accés a l’exterior.

Preocupació per l’estat dels jardins

Després d’anys de lluita, els veïns i famílies de la zona celebren la notícia, tot i que amb cert escepticisme. La presidenta de l‘AFA de l’Escola Miralletes explica que als usuaris del parc els preocupa el seu estat actual. Denuncien problemes de brutícia i deixadesa. De fet, en algunes zones les irregularitats del terra no permeten que una cadira de rodes o un cotxet passi sense entrebancs. Per aquest motiu, insisteixen en la importància de reconfigurar tot l’espai.