restaurant terrasses

(ACN) El govern no plantejarà noves restriccions només per a les persones que no s’hagin vacunat contra la covid. Així ho ha explicat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà: “Tocaríem el moll de l’os dels drets fonamentals”. Vilagrà defensa que l’executiu no valori aplicar una “discriminació tan absoluta”.

Vilagrà argumenta que seria “molt perillós” aplicar “prohibicions” en segons quins espais en funció de si s’està vacunat o no. La consellera constata que es tracta de “drets fonamentals”, i que el passaport de la covid ja es planteja en espais “no necessaris”, com ara la restauració o l’oci nocturn, ara de nou tancat. Així, Vilagrà apunta que ja es fa “discriminació” a bars i restaurants entre qui té la pauta completa i qui no, però perquè són espais on “no es va amb mascareta i hi ha un cert relaxament social“.

Per Vilagrà, “altres espais escolars o de drets fonamentals” no es poden “limitar” a la gent que hagi decidit no vacunar-se: “Seria excessiu i tocaríem el moll de l’os d’aspectes fonamentals”. La consellera de la Presidència insisteix que el govern es planteja els drets fonamentals “de manera rigorosa” i que ja incentiva la vacunació “des d’un punt de vista social”.

Sobre el toc de queda nocturn, Vilagrà subratlla que l’executiu és “conscient” que s’han “afectat” drets fonamentals en aturar la interacció social a partir de la matinada. En aquest sentit, la titular de la Presidència afirma que el govern “retirarà” la proposta “quan la situació millori”.