actuació urbana bus

La Guàrdia Urbana ha incoat un expedient disciplinari a un dels agents que va actuar en una intervenció polèmica en un bus de Barcelona la matinada del 22 de gener del 2022. Concretament, va llençar a terra el mòbil d’un passatger que gravava l’actuació policial. Segons l’Ajuntament, ara es farà la instrucció de l’expedient per decidir quina falta se li aplicarà. El policia segueix treballant en el mateix lloc de feina.

Els fets es van fer públics amb la difusió de les imatges per part del fotoperiodista Emili Puig. Segons el govern municipal, el conductor de l’autobús va demanar a la policia que investiguessin alguns passatgers que no volien pagar i estaven generant problemes. Les mateixes fonts asseguren que els policies van fer fora aquestes persones i que no hi va haver cap detingut.

L’actuació policial va generar indignació entre alguns dels passatgers per un altre fet que també va succeir dins del vehicle. A les imatges, es podia apreciar com un dels agents llençava a terra el telèfon mòbil d’un dels viatgers que l’estava gravant. Això va provocar les protestes d’alguns testimonis i l’enfrontament directe amb dos dels usuaris del bus.