pedro sánchez emmanuel macron

(ACN/Redacció) Els Mossos d’Esquadra estan preparant un macrodispositiu policial amb motiu de la cimera hispanofrancesa a Barcelona que es farà aquest dijous al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), així com per garantir la normalitat de la manifestació contra la reunió de Pedro Sánchez i Emmanuel Macron. Ho ha explicat la portaveu del cos, Montserrat Escudé, a Catalunya Ràdio, qui ha avançat que els drons formaran part del dispositiu de control.

Escudé ha dit que l’objectiu és garantir la seguretat de l’esdeveniment i també el lliure exercici del dret de manifestació. Sobre aquest últim punt, ha recordat que hi ha diversos actes convocats i que tenen la previsió que siguin reivindicatius però pacífics.

Moment d’alerta terrorista 4

La portaveu ha recordat que es tracta d’una cimera amb dos caps d’Estat i en un moment d’alerta terrorista 4. En el macrodispositiu, hi participaran diversos serveis dels Mossos i hi haurà restriccions al trànsit.

Entre els serveis participants es troben els de subsol, la unitat canina, la de mobilitat, la de seguretat ciutadana o els drons. A més, la policia catalana es coordina amb la resta de policies estatals, com es fa en altres cimeres d’aquestes característiques.