El cos de la Guàrdia Urbana ha obert una investigació interna -informació reservada- per esclarir l‘actuació de tres agents la matinada del 22 de desembre en un autobús que circulava per la plaça de Catalunya. Segons fonts municipals s’ha pres la decisió un cop analitzades les imatges que ha publicat el fotoperiodista Emili Puig a les xarxes socials. Els fets van passar de matinada, a les 2.30 h, en un bus de l’empresa SARBUS.

El conductor va requerir la presència dels agents

Segons han confirmat fonts municipals el conductor de l’autobús va demanar als tres policies que intervinguessin amb l’argument que alguns passatgers no volien pagar el viatge i estaven generant problemes. Les mateixes fonts asseguren que els policies van fer fora aquestes persones i que no hi va haver cap detingut.

Un dels policies llença el telèfon d’un passatger a terra

Ara bé, l’actuació policial va generar indignació entre alguns dels passatgers per un altre fet que també va succeir dins del vehicle. A les imatges, s’aprecia com un dels agents llença a terra el telèfon mòbil d’un dels viatgers que l’està gravant. Això provoca les protestes d’alguns testimonis i l’enfrontament directe amb dos dels usuaris del bus. El fotoperiodista Emili Puig assegura, a més, que cap dels tres policies portava visible el número d’identificació.