Passatgers d’un dels busos nocturns que circulen per la plaça de Catalunya de Barcelona han viscut la matinada d’aquest dijous moments de tensió amb tres agents de la Guàrdia Urbana. El fotoperiodista Emili Puig ha publicat un vídeo en què es pot veure la polèmica actuació policial dins de l’autobús. A les imatges, s’aprecia com un dels agents llença a terra el telèfon mòbil d’un passatger que l’està gravant. Això provoca la indignació d’alguns testimonis i l’enfrontament directe amb dos dels passatgers.

Els agents van ser requerits pel conductor

Segons Puig, els agents havien estat requerits pel conductor de bus -de l’empresa SARBUS- perquè dos nois no havien pagat el bitllet. Segons fonts municipals estaven generant problemes. Els tres policies van pujar al vehicle per fer-los fora. Al vídeo se sent com un d’ells crida en castellà: “És l’última vegada que li ho demano, surti o el traiem”, i també com alguns dels testimonis els recriminen les formes.

Finalment, els dos nois baixen del bus i agraeixen el suport a la resta de passatgers. Un d’ells, de fet, està gravant en tot moment l’escena amb el telèfon mòbil i quan un dels policies passa davant seu li llença, de males maneres, l’aparell a terra. Ell indignat, s’hi enfronta i això provoca, de nou, moments de tensió. Finalment la policia fa fora del bus el noi del telèfon i també a un altre passatger. El fotoperiodista Emili Puig lamenta que cap dels tres policies portés visible el número d’identificació.