L'espigó de la Mar Bella, a Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla d’actuació d’emergència per l’arribada de la borrasca Fien. El consistori ha hissat la bandera vermella pel mal estat de la mar, en fase d’alerta, i recomana a la ciutadania que eviti accedir a les platges i que incrementi la prevenció. A més, es prohibeix accedir als espigons. La Guàrdia Urbana s’ha desplegat pel litoral barceloní per assegurar que es compleixen les recomanacions i prohibicions.

El Pla d’actuació d’emergència municipal s’activa en fase d’alerta quan hi ha avisos pel mal estat de la mar, quan hi ha una probabilitat alta que hi hagi onades de més de 2,5 metres i, en general, quan el litoral pateix els efectes del mar i és perillós apropar-s’hi o pot provocar destrosses al mobiliari.

Ratxes de vent a Barcelona superiors a 70 km/h

Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el pla Ventcat a Barcelona i bona part del territori català. Les ventades a la nostra ciutat poden superar els 70 km/h. El pic de la ventada s’espera que arribi en les hores centrals de dimarts, al final de l’episodi. Als cims dels Pirineus les ràfegues assoliran valors per sobre dels 100 km/h.

Avís vermell per onades de fins a quatre metres a Barcelona

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l’avís vermell per mala mar a Barcelona i cinc comarques més. Segons l’alerta, la borrasca Fien podria provocar onades de fins a quatre metres al litoral barceloní.