Des de fa una setmana Societat Civil Catalana (SCC) ha posat en marxa el que anomenen “Operació Meridiana”. Han instal·lat diversos estands al llarg de l’avinguda Meridiana per explicar als veïns el seu punt de vista sobre l’11 de setembre i el procés sobiranista. Consideren que la manifestació de l’11 de setembre és una “manipulació política de la història”. Pel que fa a les eleccions del 27-S, SCC rebutja que se les qualifiqui de plebiscitàries -les consideren un “frau democràtic”- i demanen que siguin considerades com unes eleccions autonòmiques més.

SCC també denuncia que s’hagi escollit la Meridiana com a centre de la mobilització d’aquest any. Ho atribueixen a una “estratègia” dels independentistes per atreure el suport dels sectors socials populars, majoritàriament castellanoparlants i amb orígens de la resta d’Espanya. Segons l’entitat s’està “desinformant” i prometent “riquesa i benestar que després no podran complir” per captar aquests sectors. És per això que els punts informatius estan situats en aquesta via de Barcelona.

La campanya, que va començar el dia 1 de setembre i que durarà fins aquest mateix dijous, disposa de més de 40 estands i 150 voluntaris.

Així l’ha explicat el portaveu de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, a Barcelona FM.