Al llarg de tota la setmana, els veïns de Barcelona han mirat el cel amb la incògnita de saber l’origen de l’helicòpter que ha planat sobre la ciutat, que també ha generat moltes queixes per soroll. “Què fa un helicòpter a les 12 de la nit sobre Badalona i Barcelona?“, demanava el Manel Ledesma la matinada de dimecres. “Algú sap per què una avioneta o helicòpter sobrevola #SantAndreu i #9Barris des d’ahir a la nit?“, es preguntava una altra usuària de Twitter.

Aquest dijous se n’ha tret l’entrellat. No es tracta de cap maniobra militar ni tampoc d’un aparell de les forces de seguretat. Després de rebre nombroses peticions d’informació, els Mossos d’Esquadra han explicat en aquest tuit que l’aparell no és propietat de la policia catalana sinó que és privat. També ho han confirmat fonts de l’Exèrcit de l’Aire, que han explicat que es tracta d’un aparell civil que fa rutes turístiques. Les mateixes fonts han puntualitzat que els radars que controlen el trànsit aeri mostren com l’helicòpter s’enlaira des de l’heliport del Port de Barcelona, on té la base l’empresa privada Cathelicopters.

Fonts de la companyia que opera des del recinte portuari han desmentit que els seus aparells hagin volat durant la nit i han explicat que, de fet, actualment només disposen de dos helicòpters que s’utilitzen per fer rutes turístiques. Tot i així, l’empresa admet la possibilitat que s’hagi detectat l’aparell que fa la ruta panoràmica Sky Tour, que passa per sobre de la Sagrada Família i de la Torre Agbar, a més de l’avinguda Diagonal. Algunes imatges publicades pels veïns a Twitter podrien confirmar que l’aparell correspon a aquesta companyia.

[Foto: @marinajg3]