XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "A mi em deixa parat que no hi vagi l'alcaldessa. I la justificació de què ho fa per controlar des de centre comandament, ha de veure el què passsa,d oncs jo he estat 4 anys alcalde i no he hagut de fer aquestees coses estranyes perquè hi ha uns telèfons mòbils que són perfectes." JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "És una manifestació d'una part important de la societat catalana, però només d'una part. A aquest tipus de manifestacions només hi ha d'anar aquells que són d'aquells partits. I en aquell sentit em sembla oportú que l'alcaldessa no assiteixi a la manifestació". ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "La gent de Barcelona respondrà en massa, segur. Omplirem la Meridiana i demostrarem que d'ara fins al 27-S, tot allò que ens hi juguem la gent sap allò que vol defensar." CARINA MEJÍAS, president del Grup Municipal de Ciutadans "Tothom té dret a manifestar-se però creiem que aquesta manifestació segresta la diada de Catalunya per posar-lo al servei d'una ideologia. " ÀNGELS ESTELLER, regidora del PPC "L'ajuntament de Barcelona no pot posar la ciutat al servei de la independència ni col·lapsar la ciutat subordinant-la a una manifestació per la independència com la d'avui, ho hem dit per activa i per passiva." MARIA ROVIRA, regidora de la CUP Capgirem Barcelona "Es planteja un 11 de setembre encara més combatiu que els dels anys anteriors. Volem la independència per trencar amb el règim del 78, amb l'Estat espanyol, i per construir una societat justa i feminista."

 

Trias afirma que “el deixa parat” que Colau hagi justificat la seva absència per estar al capdavant del dispositiu de comandament de l’Ajuntament mentre que el líder municipal del PSC, Jaume Collboni, considera que no hi ha d’anar perquè és l’alcaldessa.

Per la seva banda, el líder municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha valorat aquest divendres que la Diada obre la dinàmica d’un setembre “in crescendo” que portarà Catalunya “a les més altes quotes de llibertat”. Bosch ha augurat que la manifestació a la Meridiana serà “històrica” i que es demostrarà “que Barcelona és capital i que Barcelona lidera”.

Com ja es habitual en els darrers anys, a l’ofrena no hi han anat ni PP ni Ciutadans. Des del PP, la regidora Àngels Esteller creu que aquesta Diada està marcada per la confrontació mentre que la líder municipal de Ciutadans, Carina Mejías, considera que el govern municipal ha posat la ciutat al servei del sobiranisme.

Tampoc no hi era la CUP, un partit que acostuma a no assistir a actes institucionals. Han participat en una manifestació alternativa de l’esquerra independentista en què han apostat pel trencament amb l’Estat espanyol. La seva número dos, Maria Rovira, ha dit que encaren aquesta Diada amb la idea de ruptura amb l’Estat espanyol.