Encara sense porta, aquest estanc de l'avinguda de la República Argentina va patir un robatori la nit de les eleccions i encara no han pogut substituir la porta que els lladres van rebentar. En aquest cas van forçar l'entrada amb una serra i es van endur uns 8.000 euros en tabac. ALEIX GUILLÉN, estanquer: "Hem pensat ficar a la reixa com unes pinces que no permet que s'aixequi, encara que la tallis, ficar alguna càmera més..." És el quart estanc, que es tingui notícia, que ha patit un robatori a la ciutat en les últimes setmanes. Un fet que des del sector viuen amb certa preocupació. Creuen que part del problema rau en el sistema de distribució. Cada 10 dies reben al voltant d'uns 20.000 euros en tabac i sospiten que les bandes segueixen els camions que fan les entregues i saben quan un estanc es troba ple a vessar. És en aquest moment quan acostumen, diuen, a patir un robatori. JORDI DUASO, President del Gremi d'Estanquers de Catalunya: "Ho tenen ben planejat, no sé com saben aquestes distribucions, segueixen els camions i veuen com descarreguen les caixes i a partir d'aquí ells entren i mire d'emportar-se rapidament el tabac que més poden, caixes senceres i el tabac que ells poden col·locar rapidament en altres llocs, en el mercat negre principalment." Els estanquers creuen que la distribució s'hauria de poder agilitzar i que no estiguin obligats a acumular tant d'estoc en un sol dia. Un fet, a més a més, que causa, segons els professionals de la venda de tabac, que les asseguradores els posin cada vegada, més entrebancs per assegurar el negoci.

En les últimes setmanes almenys quatre estancs han patit un robatori a la ciutat. En la majoria de casos, els lladres han encastat un vehicle contra la persiana de l’establiment per aconseguir accedir al local. L’últim robatori es va produir la matinada d’aquest dimecres en un estanc del carrer de Sardenya, davant el temple de la Sagrada Família.

Per això, els estanquers creuen que la distribució s’hauria de poder agilitzar i que no estiguin obligats a acumular tant d’estoc en un sol dia. Un fet, a més a més, que causa, segons els professionals de la venda de tabac, que les asseguradores els posin cada vegada més entrebancs per assegurar el negoci.