Abans d’aquesta nova trobada amb l’empresa, els vaguistes de Movistar es reuniran dimarts amb els seus advocats i dimecres amb representants dels sindicats CCOO i UGT.

Segons ha explicat un dels portaveus dels vaguistes, Aitzol Ruiz de Azua, “segueix en mans de Telefónica la resolució del conflicte”. Ruiz ha ressaltat que els eixos irrenunciables dels treballadors són “la reducció de la subcontractació, els canvis del contracte mercantil entre les empreses i el compromís de no repressió”.

Els tècnics i instal·ladors en vaga des del 7 d’abril volen negociar la contractació directa de tots els qui ara mateix treballen com a autònoms i una revisió dels subcontractes que els permeti no treballar més de 40 hores setmanals, amb dos dies de festa i un sou digne.

Davant de la seu de l’ICAB, a més dels treballadors també s’han concentrat membres d’altres associacions com els Iaoflautas i de partits polítcs, com la CUP. Els vaguistes, que han tallat el carrer de Mallorca, s’han mostrat confiats a arribar a un acord i han assenyalat que han vist un canvi d’actitud dels representants de Telefònica per desencallar el conflicte.

La reunió arriba després de l’ocupació per part dels treballadors i instal·ladors subcontractats de Movistar de la botiga de Telefónica al Portal de l’Àngel durant set dies. Els treballadors van accedir a deixar l’establiment quan Telefónica va anunciar la retirada de la denúncia penal per l’ocupació de la botiga i es va decidir l’obertura d’una mesa de negociació.

El dissabte 9 de maig els treballadors ja havien ocupat aquest mateix espai i van marxar-ne voluntàriament perquè representants de Telefónica van accedir a reunir-se amb ells. Però llavors els van acabar dient que no negociarien condicions de treball amb els vaguistes sinó amb els sindicats CCOO i UGT, que setmanes abans havien assolit un preacord amb la patronal i les empreses a través de les quals estan subcontractats.

Precisament, aquest dijous el Parlament ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups menys el PPC que el Govern “revisi les contractacions publiques existents i, si s’escau, no les renovi en cas que no es garanteixi que tots els treballadors (directes i subcontractats) tinguin una jornada màxima de 40 hores setmanals, dos dies de descans i una retribució digna que garanteixi el mateix salari pel mateix tipus de feina”.