La mobilització convocada per l’ANC i Òmnium Cultural aquest Onze de Setembre també ha tingut el suport de partits polítics. Entre els assistents, el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha recollit el guant de les entitats sobiranistes. HaN exigit al govern que treballi per la república i Torra els ha replicat que ho farà perquè, ha dit, la situació no pot seguir com fins ara, perquè “cada dia que els presos passen a la presó és un dia de vergonya, una infàmia per a aquest país”.

D’altra banda, Torra ha qualificat la manifestació “d’extraordinària i fabulosa” i ha demanat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que escolti el clam dels catalans. Ha advertit i reiterat que l’executiu català “anirà fins al final” per fer efectiu el dret d’autodeterminació i el resultat del referèndum de l’1-O. “Avui comença una marxa pels drets civils, socials i nacionals”, ha afegit.

També s’hi han vist altres representants del govern català, com la portaveu del govern, Elsa Artadi, qui ha assegurat que a la manifestació cada vegada hi són més i més determinats. Artadi també s’ha referit a les paraules del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, sobre els polítics empresonats i ha dit que tothom en prengui nota. Es refereix a les declaracions que el ministre ha fet aquest dimarts, en què ha reconegut que hauria preferit altres mesures de precaució per evitar la fuga dels polítics en lloc de la presó preventiva. En aquest sentit, Artadi ha dit que el ministre dona la raó al que reclamen des de ja fa molts mesos.

Des de Junts per CatalunyaAlbert Batet ha considerat la manifestació d’aquesta Diada com un missatge molt clar de resistència “malgrat la repressió molt dura de l’Estat”. Batet també ha demanat al Govern espanyol que ordeni a la fiscalia retirar les causes de rebel·lió i sedició contra els dirigents independentistes, d’acord amb les declaracions d’aquest dimarts del ministre Borrell.

Les rèpliques també han vingut des d’Esquerra Republicana (ERC). La portaveu del partit, Marta Vilalta, ha dit que des l’executiu de Sánchez siguin “valents i responsables” i que està a les mans dels ministres prendre decisions d’acord amb el que pensen. Sobre la manifestació, Vilalta ha dit que la Diagonal s’ha omplert per reclamar “doble llibertat”, la de Catalunya i la dels presos i exiliats.

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha reiterat el missatge d’aquest dimarts al matí després de l’ofrena floral. Ha dit que la manifestació d’aquesta Diada és històrica perquè són “més que mai” tot i que hi falten alguns, referint-se als polítics empresonats i els que són a l’estranger. Bonvehí també ha reaccionat a les paraules del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, i ha dit que “ja era hora” que algú del Govern espanyol les pronunciés.

Des de la CUP, el portaveu del Secretariat Nacional, Lluc Salellas, veu en la manifestació d’aquest any l’inici d’una nova onada de mobilitzacions i d’autoorganització. El cupaire també ha reaccionat a les paraules del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, i ha dit que no són casuals en un dia en què milers de persones són al carrer. Ha afegit que el que hauria de fer el Govern espanyol és instar la fiscalia que retiri els delictes de rebel·lió i sedició.

Entre els polítics que hi han assistit, davant de l’escenari també s’ha deixat veure el president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat de l’expresident Artur Mas i el president del Parlament, Roger Torrent.