Tècnics d'Incasòl ja han reparat la gran esquerda que va aparèixer en aquesta part de l'edifici el mes de juny. És una de les tres torres de 15 pisos del barri de la Pau en les quals hi han unes esquerdes que recorren totes les juntes. Des d'Incasòl s'ha confirmat que les estructures dels edificis no estan afectades i que les obertures només en trenquen els revestiments exteriors. El que sí que es veu afectada, segons els veïns, és la seguretat dels vianants, i això els preocupa. IGNACIO LILLO, president de la comunitat de veïns "Aquí hay un problema grave porque este edificio tiene 15 plantas, más los dos entresuelos, 17, y todas estas esquinas que hay están agrietadas y tienen el peligro de caerse. De momento, esperemos que aguante hasta la reparación." De la reparació de totes les esquerdes se'n farà càrrec l'empresa pública que va construir els edificis, Adigsa, tal com van acordar amb els veïns el darrer mes de juliol. Però aquest problema a les façanes no és nou. En totes són visibles els arranjaments que s'hi han fet durant els darrers anys. Des del veïnat, però, creuen que la situació ha empitjorat en els darrers mesos. MANOLO RIVERA, secretari de l'AV Pau "El tercero hemos visto que desde este verano a ahora, en dos o tres meses, ha habido un empeoramiento, yo creo bastante acusado. Las grietas se han agrandado, tanto en altura como en su anchura." Per la seva part, des d'Incasòl han confirmat que en els propers dies les tres comunitats afectades rebran el projecte de reparació de les esquerdes dels edificis.

El tècnics d’Incasòl van reparar immediatament la gran esquerda que va aparèixer al juny en una de les tres torres de 15 pisos del barri de la Pau. Però fa anys que a les façanes d’aquests edificis es veuen esquerdes i, de tant en tant, cau algun trosset dels totxos de la façana. Els veïns estan preocupats perquè, encara que això no afecta l’estructura dels edificis, sí és un risc greu per als vianants que hi passen.

Per això demanen a Incasòl i a l’empresa pública que va construir els edificis, Adigsa, que reparin les façanes com abans millor. Ja ho han fet en altres ocasions durant els darrers anys. Al juliol, Adigsa es va comprometre amb els veïns a fer-se’n càrrec. Incasòl s’ha compromès a impulsar un projecte de rehabilitació integral de les façanes dels tres edificis. Des d’aquest organisme asseguren que les tres comunitats afectades rebran el projecte els propers dies.

Aquests edificis es van construir fa 16 anys sobre els terrenys que van deixar lliures uns antics habitatges, que es van haver d’enderrocar perquè tenien al·luminosi. Els seus habitants van ser traslladats a altres pisos. En la construcció dels nous edificis, les parets de les façanes es van fer sense juntes de dilatació adequades. Això fa que, amb la pressió i els canvis de temperatura al llarg dels anys, es produeixin aquestes esquerdes.