Segons ha informat el TSJC, el Jutjat d’Instrucció número 20 de Barcelona ha rebut l’informe dels resultats de l’autòpsia practicada a l’empresari i amb les dades a la mà, considera que es va tractar d’un homicidi. La causa es tramitarà pel procediment del jurat. Aquesta mateixa setmana cridarà a declarar com a testimonis les dues persones que van presenciar la baralla i la detenció de l’empresari i en qualitat d’imputada la persona que es va barallar inicialment amb la víctima.

Segons ha avançat el diari ‘El País’, l’autòpsia revela que Benítez va morir per “múltiples traumatismes sobre la regió craniofacial” encara que cap no va lesionar cap òrgan vital. Els cops podrien haver donat pas a una fallada cardíaca afectada per altres factors. Segons el diari, aquests factors podrien ser l’estrès i una malaltia cardíaca prèvia.

El forense ha certificat que quan va morir Benítez tenia trencats una dent, un pòmul, el nas i el metacarpià dret; tenia ferides als llavis i a una cella i lesions als braços, cames, genolls i zona lumbar. Tots els cops són compatibles amb cops de puny o puntades de peu, “sense descartar-ne d’altres de similars”.

El jutge instructor haurà d’aclarir qui va causar aquests cops i està en espera de rebre l’atestat que està elaborant la policia i les gravacions de vídeo i telèfon mòbil que van fer alguns veïns. L’empresari, de 50 anys, era membre de l’Associació Catalana d’Empreses per a Gais i Lesbianes (ACEGAL) i va morir a l’Hospital Clínic després de ser detingut pels Mossos d’Esquadra al carrer de l’Aurora, a Ciutat Vella. Segons la conselleria d’Interior, l’home va ser detingut perquè tenia una actitud molt violenta i, quan els agents van intervenir per aturar la baralla, va agredir-ne dos. Veïns que van presenciar els fets asseguren, en canvi, que vuit policies van reduir-lo fins a deixar-lo inconscient.

Aquest dimarts, amics i familiars van fer una ofrena floral a les portes del comerç que regentava, a l’Eixample.