TERESA CRESPO, presidenta de les Entitats Catalanes d'Acció Social "Un procés de crisi com el que estem vivint ens esta generant més pobresa, una pobresa severa molt més àmplia. Però sobretot i això ja no és acceptable, és que els rics s'estan fent més rics i els pobres s'estan fent cada vegada més pobres. Això significa que hi ha d'haver un canvi de polítiques" NÚRIA CARRERA, degana del Col·legi de Treball Social de Catalunya "Mobilitzem-nos cadascú de nosaltres fent dos moviments. Un de solidaritat cap als altres, que estan patint el que nosaltres podem patir en qualsevol moment. I dos, denunciem i fem possible un canvi"

Aquesta escenificació vol denunciar les creixents desigualtats que hi ha a casa nostra i a tot el món. Per aquest motiu, Pobresa Zero ha publicat un manifest en què alerta de la necessitat de prendre mesures concretes per lluitar contra la pobresa. Les entitats denuncien  que la pobresa és cada cop més extensa, intensa i crònica. Les desigualtats, asseguren, són alhora causa i conseqüència de la crisi global que s’incrementen a causa d’un sistema fiscal injust i unes polítiques d’austeritat devastadores que fins i tot posen en qüestió, insisteixen, la universalitat dels serveis públics. Mentre que el cost de béns i serveis bàsics com els aliments, l’energia i els medicaments, augmenten sense fre, el manifest diu que l’accés a l’educació, la salut i els serveis socials es dificulta i el mercat laboral ofereix cada vegada menys oportunitats, i en condicions més precàries.

Al migdia, membres de la plataforma tenen previst reunir-se amb la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert.

Pobresa Zero va néixer el 2010 i actualment agrupa més de 4.200 organitzacions vinculades amb l’acció social a Catalunya, la promoció de pau, la defensa dels drets humans i la cooperació per al desenvolupament.