IÑAKI GARCÍA, Assemblea de barri del Raval "Demanem l'esclariment dels fets, el que sí tenim fins ara és el testimoni dels veïns. Coincideixen tots i són molts, que la responsabilitat va ser dels Mossos, va patir una pallisa molt greu, durant deu minuts. Això és la informació que nosaltres tenim fins ara i ens la creurem fins que no vingui informació objectiva que demostri el contrari."

Segons la FAVB, totes les entitats treballaran plegades per esclarir-ne els fets. Juan Andrés Benítez va morir el primer cap de setmana d’octubre a l’Hospital Clínic després de ser detingut pels Mossos d’Esquadra al carrer de l’Aurora, al Raval. Però les versions són contradictòries. Segons el Departament d’Interior, l’home va ser detingut perquè tenia una actitud molt violenta i, quan els agents van intervenir per aturar la baralla, va agredir-ne dos. Segons els veïns que van presenciar els fets, en canvi, vuit policies van reduir-lo fins a deixar-lo inconscient. Però aquests testimonis, segons denuncien els veïns, no estan recollits en la investigació.

Atès que s’està qüestionant l’actuació dels Mossos, el jutge que porta el cas ha traslladat la investigació a la Policia Nacional. De moment, ha citat a declarar com a imputat l’home que es va barallar inicialment amb la víctima. Dues persones més hauran de declarar com a testimonis.

El 9 d’octubre, una cinquantena de familiars i amics de Juan Andrés Benítez Álvarez van concentrar-se al carrer de l’Aurora per denunciar la mort de l’empresari, originari d’Andalusia i instal·lat a Barcelona des de feia anys. La FAVB ha convocat una nova manifestació, demà divendres, 18 d’octubre, per denunciar la repressió que viuen al barri.