El veredicte obliga al metge a indemnitzar amb 6.000 euros cadascuna de les dones pel “perjudici moral i personal provocat com a conseqüència d’una conducta il·lícita”. Tot i la sentència de 77 anys de presó, l’acusat està condemnat a presó un màxim de 13 anys i sis mesos.

El metge obligava a les pacients a quedar-se totalment despullades i les sotmetia a tocaments de clítoris, penetracions a la vagina i l’anus, carícies als mugrons i altres parts del cos justificant-les com a tractaments terapèutics. Segons la sentència, Sami Y. tenia un “ànim exclusiu de satisfacció de desig sexual” i aprofitava que les infermeres no eren a la consulta per procedir als abusos.

El metge va negar els tocaments i va titllar les acusacions de “malicioses i tendencioses”, i va declarar: “Sóc amable, escolto els pacients, els parlo”. El jutge ha donat el metge per culpable basant-se en la coincidència de les declaracions de les víctimes, a les quals ha donat “credibilitat total”. A més, segons els metges forenses, una dona “distingeix perfectament” quan el tractament és terapèutic i quan no ho és i es tracta d’una masturbació.

Els Mossos d’Esquadra van rebre la primera denúncia el 16 de setembre de 2006. La majoria dels abusos es van cometre al CAP de Rio de Janeiro.