Esplai del Pi

L’Esplai del Pi ha engegat una campanya de micromecenatge a la plataforma Gofundme per pagar 13.000 euros en multes originades per un enfrontament entre la Guàrdia Urbana i monitors de l’esplai el maig del 2023. L’associació, situada al barri Gòtic, ha publicat un fil a la xarxa X per explicar els motius de la campanya. Demanen suport “econòmic” arran de “l’agressió intolerable” que denuncien que van patir de la Guàrdia Urbana quan celebraven el 49è aniversari a la plaça de Sant Josep Oriol.

“Demanem la col·laboració solidària de tots aquells que, ara fa un any, ens vau donar tant suport”, afirmen en l’escrit. En el fil es demana obertament el suport econòmic per “contribuir a que puguem pagar les multes”. Per ara hi ha més de 2.000 euros recaptats. L’associació defensa aquesta crida explicant que “el cost de tot plegat per a nosaltres és important”.

En l’escrit, l’entitat defensa la seva feina i la seva aposta per “un lleure basat en una pedagogia crítica. Nosaltres continuem defensant els carrers i places com a indrets que, en comptes d’esdevenir aparadors per al turisme, han de servir d’espais on poder desenvolupar les nostres vides”.

Quan van passar els fets?

Els fets van el 21 de maig de l’any passat de matinada quan s’havia acabat la festa de celebració a la plaça de Sant Josep Oriol. L’esplai va denunciar que la Urbana va fer ús d’esprai de pebre, mentre que l’Ajuntament va considerar que se’n va fer ús com a element de defensa. Els enfrontaments van acabar amb dues persones detingudes per un presumpte delicte d’atemptat a l’autoritat, que tenen procediments judicials oberts.