El Programa d’Acompanyament Educatiu de la Fundació Catalunya la Pedrera busca voluntaris. Aquest és un projecte que va néixer fa vuit anys amb l’objectiu d’ajudar infants i joves en les tasques acadèmiques.

Aquesta activitat extraescolar es fa gràcies als col·laboradors que van dues tardes a la setmana a l’Espai Social de Gràcia ubicat al carrer de Goya, 1.

Vuit voluntaris per a 28 infants i joves

La tasca dels voluntaris és essencial per tirar endavant el programa. A l’Espai Social de Gràcia necessiten col·laboradors a l’equip, ara hi ha 28 infants i joves i uns vuit voluntaris.

La Marta Diéguez, coordinadora de l’Espai Social de Gràcia, explica que “com més voluntaris tinguem, poden accedir més nens al programa i, a més, podem donar una atenció una mica més específica”. També apunta que per ser voluntari no cal tenir una formació concreta, ja que el que valoren és “que els nens vegin la importància del procés educatiu”.

L’any 2018 l’entitat ja va fer una crida per sumar participants nous, en aquell moment atenien 60 infants i joves.

Una voluntaria del Programa d’Acompanyament Educatiu amb un dels usuaris

La pandèmia els ha fet perdre voluntaris

L’esclat del coronavirus ha obligat a fer moltes trobades en línia. Tot i això, en les últimes setmanes ja han tornat a la presencialitat, que facilita molt la feina acadèmica i emocional. La pandèmia ha provocat que alguns voluntaris hagin desistit en la seva participació per la dificultat de treballar amb les noves tecnologies, per precaució o altres motius.

El suport dels voluntaris va més enllà dels estudis

En aquestes extraescolars es treballa la part acadèmica, s’estimula la creativitat i es dona suport emocional. Els estudiants van dues tardes a la setmana i es fa una primera part d’estudi i una última més relacional. L’Adrià Caballer estudia quart d’ESO i ja fa tres anys que participa en el programa. Diu que a l’Espai Social “fas deures i estàs centrat i no només això, sinó que segurament tens una persona que et pot ajudar si tens algun problema en qualsevol assignatura”.