Els tenidors de gossos de la Vila de Gràcia es mostren alarmats pel possible tancament de dos pipicans del barri a les nits. Es tractaria dels espais ubicats a la travessera de Gràcia i a la plaça del poble Gitano. Els usuaris asseguren que l’Ajuntament de Barcelona els ha dit que els clausurarà en horari nocturn, mentre que el consistori defensa que està estudiant com millorar-hi la convivència entre gossos i usuaris. Hi ha un tercer pipicà a la Vila de Gràcia, ubicat a la Zona Nord.

Espais insuficients

Els usuaris denuncien que aquestes àrees per a gossos són insuficients i tenen deficiències greus com manca de sorra o excés de ciment. La Sara, per exemple, lamenta a betevé que la gent que surt amb el gos a la nit ja no hi podrà anar. El de la plaça del Poble Gitano havia generat ja problemes de convivència amb els veïns.

Aspecte del pipicà ubicat a la travessera de Gràcia

Un altre usuari descriu l’espai que els queda als gossos com un “dinA4” i que a dos quarts de vuit del vespre el pipicà “sembla una gossera”.

Zones d’ús compartit

El desplegament de les noves zones per portar els gossos deslligats a la ciutat el proper 18 de desembre podria ser una bona alternativa per als tenidors de gossos. A la Vila de Gràcia n’hi haurà tres de noves: a la plaça d’en Joanic, la de Gal·la Placídia i la de la Vila de Gràcia. Però són espais que, segons els propietaris, ja s’utilitzen com tal.