L’escala interior d’un edifici a la rambla del Poblenou, 103, al districte de Sant Martí, s’ha esfondrat aquest dijous al migdia. Segons fonts de l’Ajuntament una escala interior, entre el segon al tercer pis, i entre el tercer i el quart, que estava en reformes ha caigut i ha col·lapsat l’espai. L’esfondrament s’ha produït a les 13.30 h, quan els Bombers de Barcelona han rebut l’avís, i no ha deixat cap ferit. El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, i també el regidor de Sant Martí, David Escudé, s’han acostat a la zona dels fets.

Fins al lloc de l’esfondrament s’han desplaçat diverses unitats del cos de Bombers, que han desallotjat l’edifici per precaució. A partir d’ara asseguraran la zona i es revisarà l’edifici per esclarir les causes de l’esfondrament i evitar qualsevol possible incident posterior. En paral·lel, la Guàrdia Urbana ha interrogat el responsable de les obres.

Batlle ha detallat que es tracta d’un immoble de sis plantes amb tres pisos a cadascuna, i que “en aquests moments no sabem si tots (els veïns) hi eren, si hi havia gent que estava de vacances o si hi havia pisos buits”.

Amb l’escala inhabilitada per l’esfondrament, els bombers han optat per desallotjar els veïns de les plantes que havien quedat aïllades amb el camió escala. Els veïns dels pisos més alts han estat evacuats pel terrat, fent ús dels trams d’escala superiors. Segons ha relatat una veïna de la quarta planta, Constanza Álvarez, “ens han fet pujar d’un en un, una mica neguitosos per les esquerdes i el forat, però saltar al terrat del costat ha estat fàcil perquè els blocs estan literalment enganxats”.

Els veïns no podran passar la nit a casa

Després de l’incident, els bombers han decidit desallotjar els 18 habitatges de la finca, i mantenir l’edifici precintat per evitar incidents fins que es reconstrueixi l’escala.

Per aquest motiu, s’ha activat el servei del Centre d’Urgències Emergències Socials (Cuesb) per assistir els veïns. La majoria passarà la nit a casa de familiars o amics, però dues famílies han sol·licitat que l’Ajuntament els faciliti un allotjament provisional, que es preveu que pugui allargar-se dues o tres nits.

El tinent d’alcaldia espera que els responsables es posin en contacte amb l’Ajuntament i procedeixin a la reparació el més aviat possible: “No hauria de trigar”. També ha afirmat que el més important és que l’estructura de l’edifici “no ha patit i per tant els pisos són habitables”. Durant la tarda, diversos veïns han entrat amb els Bombers per poder recollir coses dels seus pisos, en cas que les obres s’allarguin.