El mur d’un pati d’illa del carrer d’Espronceda, entre els carrers de Perú i Bolívia, va caure aquest dimarts al migdia. L’edifici està situat al barri de Provençals del Poblenou. Els veïns alerten que aquest tros de paret separava els patis dels veïns d’un solar proper a Can Ricart on actualment s’hi està construint una residència d’estudiants. En aquest sentit, es queixen que hi ha vuit grues treballant a tocar de la seva finca.

El veïnat detalla que aquest dijous els bombers s’han acostat a l’edifici, després que els alertessin de l’esfondrament. Segons una veïna del número 195 del carrer d’Espronceda, que prefereix no revelar la identitat, amb l’esfondrament “alguns veïns hem quedat exposats”, referint-se al fet que part de la paret del pati d’alguns veïns ha caigut a terra.

No sortir al pati per precaució

Els bombers han aconsellat al veïnat no sortir als patis per precaució. El servei municipal ha determinat també que s’haurà de tornar a aixecar aquest mur.

Els veïns hi veuen una actuació negligent

Segons la veïna, arquitecta de professió, és del parer que “l’esfondrament respon a una negligència per part de la constructora”. Aquesta veïna afirma que en cap moment “es va apuntalar l’estructura del mur” amb l’objectiu “d’estalviar temps i diners i aquest és el resultat”.

Els veïns esperen ara que o bé l’Ajuntament o la constructora —amb qui han intentat parlar sense èxit— es faci càrrec de la situació.