Com cada estiu, els cuidadors del Zoo de Barcelona adopten mesures en les seves rutines diàries per garantir el benestar i la salut dels animals tot i la calor intensa. Entre les accions que duen a terme els cuidadors, hi ha la renovació amb més freqüència l’aigua dels abeuradors perquè estigui fresca, el lliure accés a les instal·lacions o la incorporació de gelats a la dieta.

Gelats i ruixades per a mangostes i ximpanzés

Les mangostes ratllades africanes viuen al sud del Sàhara, però estan acostumades a estar a prop de corrents d’aigua. Per això agraeixen els gelats de cucs que els ofereixen els seus cuidadors i les ruixades d’aigua que les refresquen tant a elles com les instal·lacions.

Les mangostes gaudeixen dels gelats de cucs

Els ximpanzés també s’entretenen a anar-se refrescant i anar trobant els trossos de fruita i de menjar que es troben dins dels gelats, fets en aquest cas amb sucs de fruita.

Les elefantes del Zoo guanyen un fangar durant l’estiu

Les tres elefantes del zoo també es beneficien de les accions contra la calor. Durant l’estiu disposen d’un segon fangar. Els fangars tenen un paper important en la regulació tèrmica d’altres animals, també, com els facoquers o el rinoceront. Altres animals, com els bisons i búfals, disposen de mànegues d’aigua i els pandes vermells gaudeixen d’aspersors. En canvi, els felins o els ossos tenen ventiladors a les estances.

Són moments d’interacció amb els cuidadors

Jordi Hernández, cap de conservació del Zoo de Barcelona, explica que l’atenció especial que reben els animals durant l’estiu suposa també un moment d’interacció amb els cuidadors que ajuda a millorar la confiança entre ells, un objectiu que el Zoo persegueix especialment amb les elefantes, dues de les quals ja superen els 50 anys.

Les mesures excepcionals no impedeixen estalviar aigua

Altres accions que fan cada dia els cuidadors són permetre la lliure circulació dins de cada recinte, el control diari de les temperatures de les estances, la ventilació dels espais, canviar més sovint l’aigua, etc. Les mesures s’apliquen tot i que dins del Zoo, gràcies a la vegetació, la temperatura es manté uns tres graus per sota de la mitjana a la ciutat. A més, no impedeixen l’estalvi diari de 200 metres cúbics d’aigua, ja que continuen vigents mesures contra la sequera, com la restricció del reg.