Un estudi elaborat pel consistori en el 70 % dels espais i festivals culturals de la ciutat determina que la presència de la dona en aquest sector està en una clara inferioritat respecte als homes. Aquesta situació s’accentua encara més en l’àmbit de la programació i direcció. Per això, Barcelona ha decidit donar suport a aquells espais públics de la cultura que visibilitzin i potenciïn la creació en femení.

En el marc dels actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones, Barcelona ha presentat aquest dimarts a l’Espai Lab del Palau de la Virreina els resultats d’un estudi sobre la presència femenina en els espais cultural públics de la ciutat que conclou que hi ha desigualtat de sexe. Tot i que la situació va millorant a poc a poc, les diferències són encara molt evidents, especialment quan es parla de programació i direcció en l’àmbit de la cultura.

 

L’Ajuntament farà seguiment als espais culturals públics

Per mirar de caminar cap a la paritat, també en aquest àmbit, des del consistori es donarà suport a les xarxes de creació cultural que donin visibilitat a la creació en femení. L’objectiu és començar a treballar per aconseguir una programació paritària i per fer-ho el consistori seguirà de prop com s’implementa una major equitat d’homes i dones en la programació pública a espais com el Grec, entre d’altres.