La directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia, Anna Mercadé, ha reivindicat el paper de les dones en els alts càrrecs de l’entitats públiques i privades. Ho ha fet en una entrevista al programa ‘bàsics’, en què, a més, ha reivindicat l’efectivitat de les quotes a l’hora de determinar càrrecs, especialment en els organismes públics.

Mercadé ha lamentat que el sector públic no compleixi la llei d’igualtat aprovada l’any 2015 i que determina l’obligatorietat de la paritat en els ens públics. La directoa de l’Observatori Dona, Empresa i Economia també ha subratllat la importància de les quotes, que considera “més importants que mai”. Anna Mercadé ha volgut assenyalar exemples europeus en què s’ha aplicat la paritat i ha assegurat que això ha produït un “avanç fabulós” que ha fet funcionar millor les empreses.

Dones polítiques per damunt dels partits

Mercadé també ha parlat de les dones que es dediquen a la política però formen part de partits que no donaran suport a la vaga feminista d’aquest 8 de març. Ha demanat unió entre les dones i els hi ha demanat “superar els personalismes i partidismes davant dels drets”.