El PIB català pujaria un 24 %  si les tasques domèstiques i de cures estiguessin incloses en els càlculs. Segons Anna Mercadé, directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia, no hi ha prou oferta de serveis de cura bàsics com per exemple escoles bressol o residències per a persones dependents. Ho ha explicat en el marc d’una conversa  a ‘El matí de Barcelona’ sobre la vaga de cures que també tindrà lloc durant la vaga general feminista del 8 de març 

Vaga feminista: Punts de cures gestionats per homes

Durant la vaga feminista hi haurà precisament punts de cures gestionats per homes a diferents barris  per abastir les dones que secundin les 24 hores de protesta, tal com explica la portaveu de la comissió de cures de la vaga feminista, Sílvia Alberich, que també denuncia que la legislació actual és un insult cap a les dones. Assegura que cobren molt menys i tenen menys seguretat laboral perquè dediquen molt temps a les cures, en especial les dones migrades que s’hi dediquen professionalment. Alberich afegeix que la legislació actual és “anticura”  i “antivida”.

En la conversa hi han participat també Mercedes Fernàndez Martorell, professora d’antropologia a la Universitat de Barcelona,  i Isa Garnika, membre de la Xarxa de Cures, que ha demanat una remunicipalització dels serveis municipals de cures,  com els serveis a domicili per  a persones dependents o les residències de persones grans. Podeu escoltar aquí tota la conversa: