La 34a edició del Premi Internacional Alfonso Comín ha distingit el metge Oriol Mitjà Villar per la seva feina en la lluita contra les malalties tropicals. El 2010 Mitjà va començar a treballar en un centre mèdic a la població de Lihir, a Papua Nova Guinea, on va aconseguir trobar un nou tractament més econòmic i eficaç contra la malaltia del pian, que afectava el 50 % dels menors de 15 anys

En l’acte també s’ha recordat l’absència del fill d’Alfons Comín, el conseller de la Generalitat destituït pel Govern espanyol i exiliat a Brussel·les, Toni Comín. La presidenta de la Fundació Alfons Comín, i mare de Toni Comín, ha llegit una carta escrita per ell des de Bèlgica, en què explicava que “hi ha conviccions per les quals val la pena lluitar”. L’alcaldessa, Ada Colau, ha recordat que Alfons Comín va ser a la presó pel franquisme “i avui el seu fill està perseguit i amenaçat per un abús de les estructures d’estat”. 

L’any passat el premi va ser per a la Comunitat Eko. Des del 1984 també han estat distingits amb aquest guardó Nelson Mandela, Pere Casaldàliga o Arcadi Oliveres.