L’acte de constitució al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge ha estat presidit pel secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala. En declaracions a betevé, Sala ha criticat la gestió del Govern espanyol, tant pel “fracàs estrepitós” de la Llei de segona oportunitat, com per “enviar” al Tribunal Constitucional el projecte de llei de protecció del dret a l’habitatge català, que posteriorment l’òrgan judicial va suspendre.

La CHASE asseurà a la mateixa taula entitats socials, advocats, representants de l’Ajuntament, de la Generalitat i entitats financeres. En aquestes reunions s’analitzaran els casos de famílies amb problemes de deutes i risc de perdre la casa i s’elaboraran plans integrals de tres i cinc anys de termini perquè això no passi. Sala ha explicat que, en cas de no aconseguir saldar els deutes, “es buscaria una manera de convalidar-los“.

La de Barcelona ciutat és la sisena demarcació que es constitueix, però en els últims dies també s’han creat les de Barcelona comarques, Catalunya Central, Tarragona, Girona i Terres de l’Ebre. Aquest divendres es constituirà la comissió de Lleida, i el dimecres 1 de març la dels Pirineus i Aran. En total, vuit demarcacions que cobreixen tot el territori català.