12 fotògrafs del col·lectiu Photoespai30 mostren el resultat d’un any de feina en un treball que han anomenat “Barcelones amagades”. S’hi poden veure imatges de barris i espais tan diversos com el Raval, el Carmel, Vallbona, el subsòl de la ciutat, el moll de Pescadors o les xurreries ambulants. Totes les fotografies recullen racons de la ciutat poc coneguts que intenten reflectir la pluralitat de paisatges que contenen Barcelona i la seva àrea metropolitana. Cada autor s’ha inspirat en els diferents indrets i personatges per recrear de forma personal cadascun dels espais.

El resultat és un projecte de fotografia que es fonamenta en les diferents maneres de sostreure en imatges la força creativa dels autors, dins de la Barcelona amagada. Els fotògrafs que han participat en el projecte són: Jordi Boixareu, Josep Maria Garcia, Albert Such, Valentín Viñas, Oscar Ciutat, Félix Muñoz, Vicens Arola, Laura Pina, Antonio Limpo, Enric Manonelles i Patricia Vílchez. Barcelones amagades es podrà veure a l’Espai 30 de la Sagrera fins al 3 de març i a partir del 6 de març a l’Espai Fotogràfic Can Basté.

El col·lectiu Photoespai30 és una associació fotogràfica que va néixer fa uns dos anys. Està formada per uns 14 fotògrafs amateurs i professionals. L’entitat basa la seva feina en projectes de fotografia d’avantguarda que inclouen sovint imatges conceptuals. El primer projecte de l’entitat va ser “Bòstik vision”, una feina que va servir per il·lustrar el procés de transformació d’una fàbrica de plàstics abandonada en un dels espais culturals emergents i amb més potencial creatiu de la ciutat. El segon projecte del col·lectiu és “Barcelones amagades”. El van començar a desenvolupar a mitjan 2016 i es tracta d’un projecte en progrés. És a dir, el treball s’exposarà per diferents indrets de la ciutat i amb el temps s’hi aniran afegint i canviant imatges.