Ja ha deixat de ser un rumor. La decisió del Consorci d'Educació de crear una escola al districte s'ha traslladat a les famílies de l'Ausiàs March i ha posat a l'AMPA en peu de guerra. El canvi els afecta de ple ja que l'objectiu és que la nova escola Anglesola absorbeixi tots els seus alumnes. Pels pares i mares, es tracta d'un tancament encobert. Meritxell Lázaro, presidenta AMPA Escola Ausiàs March “Ells parlen de que es una escola amb poques prematrícules, nosaltres creiem que si aquí s'inverteixen els recursos que s'han d'invertir i es fa una cara nova, les famílies voldran venir. Nosaltres no volem marxar, se'ns està fent fora.” El Consorci té previst fer el procés per passos. El primer seria que no entressin més alumnes a l'Ausiàs March i que els nous escolars de P-3 ja entressin a l'Escola Anglesola, que s’ubicaria, provisionalment, a l'actual Biblioteca Can Rosés. Això obligaria a separar alguns germans. Dolores Medina, mare Escola Ausiàs March “El hecho de que se separen los niños para mi al estar trabajando es imposible, es que no me lo puedo combinar de ninguna de las maneras. La unica solución es que los dos estuvieran en el mismo colegio.” La intenció és que Can Rosés aculli alumnes fins que s’acabin les obres de l'edifici definitiu al carrer de Numància, d'aquí tres o quatre anys. El Consorci assegura que amb els canvis es vol augmentar l'oferta de places públiques al districte. Malgrat tot, s'han compromès a obrir una taula de negociació la setmana vinent. Les famílies però no descarten movilitzacions si no s'arriba a acords.

D’aquesta manera, deixarien d’entrar alumnes a l’Escola Ausiàs March actaul per fer-ho al nou espai provisional de l’Escola Anglesola, a Can Rosés. El trasllat definitiu de la resta d’alumnes es produirà quan acabin les obres de la nova escola del carrer de Numància, d’aquí a tres o quatre anys segons les previsions del Consorci.

L’AMPA està en contra del trasllat progressiu ja que pensen que es deixarà morir l’escola a poc a poc i que els anys que durin les obres es perdrà la cohesió de grup i, fins i tot, l’AMPA ja que, en tenir menys alumnes, serà impossible mantenir-la. A més, les famílies amb nens més petits hauran d’escolaritzar els germans en centres diferents, amb els problemes que això comporta per a les famílies.

El Consorci d’Educació assegura que els canvis tenen un objectiu doble: d’una banda ampliar l’oferta de places públiques al districte, i de l’altra posar fi al baix nombre de preinscripcions que ara hi ha a l’Escola Ausiàs March. També en aquest punt topen amb les famílies que creuen que el problema de la demanda s’hauria pogut solucionar invertint més en l’Escola Ausiàs March per fer-la més atractiva.

De moment, el consorci s’ha compromès a obrir una taula de diàleg, que començarà la setmana vinent. Per la seva banda, les famílies tenen el suport de les altres AMPA del districte i no descarten mobilitzacions en cas que no s’arribi a acords.