El cap dels Mossos d’Esquadra a Barcelona, Joan Carles Molinero, ha explicat que l’home detingut aquest dimarts per robar un camió de butà i entrar contra direcció a la ronda del Litoral és “conegut en les bases de dades policials” de Suècia per conduir sense carnet i sota l’efecte de begudes alcohòliques, per diversos delictes i faltes per furts i també per fets relacionats amb substàncies estupefaents. A més, l’any 2008, “va complir tres anys de presó per delictes de maltractaments a la llar”, entre d’altres. No està relacionat amb el crim organitzat.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha informat que l’home va arribar a Barcelona dilluns, 20 de febrer, procedent d’un vol de Moscou. Juntament amb una altra persona, es van allotjar a un hotel del Poble-sec, malgrat que no hi van dormir. La nit, segons Jané, la va passar “de festa” per diversos locals d’oci de Barcelona on “va gastar-se molts diners” en activitats que “li van comportar una eufòria continuada durant moltes hores de gresca” amb altres persones, també de nacionalitat sueca, amb qui va trobar-se. Tot i que no s’ha confirmat oficialment, alguns mitjans apunten que la despesa podria arribar als 20.000 euros, que podria haver gastat en alcohol, drogues i prostitució.

Asseguren que l’actuació “va ser improvisada”, ja que abans de robar al camió de butà va intentar parar altres vehicles per pujar-hi. En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra han rebut una denúncia d’un ciutadà a qui l’home volia sostreure la moto. Per això, Jané conclou que la voluntat del fugitiu era marxar i que “va agafar el camió de butà perquè accidentalment se’l va trobar”, ja que el vehicle tenia les claus posades.

Interior ha reiterat que el lladre del camió no duia cap arma, no va fer cap tipus de proclama i no se li ha detectat tampoc cap tipus d’activitat a la xarxa sospitosa. Per això, el conseller Jané ha reiterat que “res no fa pensar que estiguem davant un acte relacionat amb un tema terrorista”.

El fugitiu continua ingressat a l’Hospital del Mar, ja que encara no es troba en condicions de prestar declaració. Se l’investigarà per sis delictes: furt d’ús de vehicles, atemptat a agents de l’autoritat, conducció temerària, lesions, danys i també temptativa d’homicidi. La policia també està en espera dels informes mèdics per determinar en quines condicions físiques i mentals es trobava quan va ingressar.