entrades falsificades Barcelona Madrid

La Guàrdia Civil ha detingut 10 persones i ha realitzat nou escorcolls a domicilis i a despatxos profesionals, a la provincia de Barcelona durant aquest divendres. Se’ls acusa de falsificar entrades del FC Barcelona pel partit que van disputar el Barça contra el Reial Madrid el 6 de maig del 2018, al Camp Nou. Segons la Guàrdia Civil, amb la pràctica fraudulenta “van obtenir elevats beneficis”.

Prop de 3.000 entrades falsificades

Es tracta de l’operació Duarte, que ha estat duta a terme pel Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona. La investigació es va iniciar a instàncies de la Fiscalia Provincial de Barcelona perquè es van detectar 2.822 entrades falses pel clàssic.

“Modus operandi”

Les empreses implicades captaven socis que els cedien els carnets d’abonat. Els presumptes infractors escanejaven el codi QR que hi ha imprès en el carnet i generaven entrades falses que venien a preus elevats. Aquests tiquets es van detectar quan els espectadors intentaven accedir a l’estadi. La policia investiga si de cada carnet obtingut es generava més d’una entrada falsa i si els propis socis s’havien que cometien una il·legalitat o eren enganyats.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. L’operació està sota secret de sumari. La Guàrdia Civil esbrina el grau d’implicació de les persones que van participar, tant dels socis, com dels qui es dedicaven a falsificar entrades i les empreses investigades. També estudien si conformaven una organització criminal.

El Barça vol acabar amb les activitats fraudulentes

El Barça ja va denunciar el juliol del 2018 que el Club volia posar fi a les revendes i les falsificacions. Llavors ja va informar que en el partit que van disputar el Barça i el Madrid es van intervenir entrades falsificades. El portaveu del FC Barcelona, Josep Vives, va anunciar que interposarien una querella criminal contra els suposats responsables de les xarxes involucrades.